مراقبه کردن یا مدیتیشن یکی از روش های کمکی در زندگی است. همیشه و همه جا و برای همه چیز می توان  از مراقبه استفاده کرد. می توان به روشنی، نور و آسانی رسید، نیروی جدید گرفت، به وسیله آن مشکلات را حل کرد، تصمیمات درست گرفت، ویژگی های شخصیتی را تصحیح کرد، نگاه به آینده را تغییر داد و غیره. در این مقاله یاما یوگا درباره اصول اولیه مراقبه می گوید:

مراقبه را می توان برای همه چیز به کار برد. همه چیزهایی که می توانند سبب افسردگی، خشم و آزار شخص شوند با مراقبه قابل حل هستند، مدیت کمک می کند تا دارایی های بیرونی و درونی مان را وصول کنیم و از رسیدن به اهداف معنوی مان مطمئن باشیم.

آیا تا به حال شنیده اید که کسی بر دروازه بهشت ایستاده باشد و از آدم ها سؤال کند که آیا در زمین به اندازه کافی دعا و مراقبه کرده ای؟ مطمئناً خیر. مسلماً مدت نشستن یا سجده رفتن و مراقبه مهم نیست، بلکه نکته حائز اهمیت این است که شخص چگونه زندگی کرده است و آیا با کارها و اختیارش خواست خداوند را تأمین کرده است.

مأموریت ما در زندگی این است که تلاش کنیم و قبل و بعد از پایان هر کاری آن را به خداوند واگذار کنیم.

بسیاری افراد درباره‌ اینکه کجا و چطور بنشینند، از چه زیر اندازی استفاده کنند و… نگران می ‌شوند. توجه به این موارد اگر چه مناسب است اما برای شروع کار آنقدرها هم مهم نیست. کافی‌ ست روی صندلی، مبل یا تخت خود بنشینید. اگر راحت هستید می ‌توانید روی زمین و چهارزانو بنشینید. به هر حال در شروع قرار است فقط دو دقیقه در جایی بنشینید. اگر بعدا خواستید مدیتیشن طولانی ‌تری داشته باشید، می ‌توانید به جای مناسب ‌تر فکر کنید تا برای مدت طولانی ‌تری راحت بنشینید. اما برای شروع، این کار چندان اهمیتی ندارد. کافی است در جایی آرام و ساکت بنشینید.

 

اصول اولیه مراقبه و مدیتیشن

  • ساکت و به دور از هرگونه احتمال مزاحمت مدیتیشن کنید.
  • تنها باشید.
  • از موزیک ملایم و بی‌ کلام استفاده کنید.
  • از شمع و عود و اسماج یا پالوسانتو استفاده کنید.
  • لباس ساده و راحت بپوشید.

وقتی شروع به مدیتیشن می‌ کنید، کافی است ببینید چه احساساتی دارید. بدن شما چه حسی را تجربه می‌کند. کیفیت ذهنی شما در این لحظه چیست. هر احساسی که دارید را بپذیرید.

ممکن است نگران باشید که شاید مدیتیشن را درست انجام ندهید، اما مهم نیست. شما اشتباه انجام نمی‌ دهید. هیچ راه بدون نقصی برای مدیتیشن وجود ندارد، کافی است از اینکه دارید مدیتیشن می کنید خوشحال باشید.

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که ذهن شما هنگام مدیتیشن شروع به پرسه زدن خواهد کرد. اصلا اشکال ندارد. وقتی متوجه شدید که حواس تان از مسیر منحرف است، لبخند بزنید و به راحتی و آرامش بشمارید و  بر نفس کشیدن تان تمرکز کنید. ممکن است در مواجهه با این حواس پرتی ‌ها کمی احساس ناتوانی کنید، اما خارج شدن از حالت تمرکز بسیار طبیعی است و برای همه‌ پیش می ‌آید. یادتان نرود که این یک تمرین است و طبیعی است که از روز اول در آن عالی نباشید.

 

بهترین زمان مدیتیشن و مراقبه

بهترین زمان مدیتیشن زمانی است که شما تشخیص می ‌دهید. اما بر اساس توصیه ها، بهترین زمان درست قبل از طلوع خورشید و همچنین قبل از غروب خورشید است. علت هم آن است گه گفته شده در این لحظات طبیعت در بهترین و بالاترین سطح انرژی خود قرار دارد و بنابراین  برای جذب انرژی کیهانی بیشتر بهتر است در این دو زمان مدیتیشن کرد.

 

مدت زمان مدیتیشن چقدر باشد؟

طول زمان مناسب بین ۵ دقیقه تا ۲۰ دقیقه می ‌باشد. اما برای افراد مختلف این زمان می‌ تواند متفاوت باشد، چون هر کسی برای تمرکز زمان خاصی را لازم خواهد داشت.

زمان کم تمرکز لازم را ایجاد نخواهد کرد و زمان زیاد خواب آلودگی و حتی بی ‌حوصلگی و خستگی را ممکن است ایجاد کند. شما باید خودتان تشخیص دهید که چقدر زمان مناسب شماست.  اگر عادت به مدیتیشن ندارید می توانید با زمان کم شروع کنید و کم کم زمان را افزایش بدهید. اگر در هنگام مدیت کردن خواب تان برد، نگران نشوید. گرچه تاثیر مدیتیشن به طور کلی از بین خواهد رفت اما این یک موضوع طبیعی است که ممکن است برای هر کس اتفاق بیفتد.

 

همین حالا مدیتیشن کنید!

  • روی یک بالش محکم طوری بنشینید که پشت تان صاف و ستون فقرات و لگن در امتداد یکدیگر قرار بگیرند. هر دو زانو باید صاف روی زمین یا در یک سطح قرار بگیرند. اگر روی صندلی نشسته اید مطمئن شوید کف دو پا بر روی زمین قرار دارد.
  • دست ها را شل روی ران ها بگذارید. کف دست ها به سمت سقف باشد. (بهتر است در زمان روز کف دست به سمت آسمان و در شب کف دست به سمت زمین باشد.)
  • مودراها به ما کمک می کنند تا آرامش یابیم و به تدریج به ما آرامش درونی، خشنودی و رضایت می بخشند. به کمک مودراها آسایش و خشنودی در تمام کردار و گفتار ما جریان می یابد. می توانید هنگام مراقبه و مدیتیشن از مودراها برای افزایش کیفیت مراقبه استفاده کنید.

با انواع مودراها در این مقاله آشنا شوید: 

“انواع مودراها”

  • شانه ها باید شل به سمت پایین و عقب باشند، قفسه سینه گشوده و آزاد باشد.
  • چانه باید کمی به عقب کشیده شود و گردن کشیده و شل باشد. می توانید زبان خود را در طول مدیتیشن به سقف دهان خود بچسبانید.
  • به تنفس تان توجه کنید. تنفس باید آهسته، منظم، آرام و روان و عمیق باشد.
  • هیچ گاه مراقبه را بدون واسطه به پایان نبرید، بلکه با یک کش و قوس قوی مراقبه را تمام کنید و به سطح هوشیاری بر گردید.

مدیتیشن معادل با خالی کردن ذهن یا توقف جریان فکر نیست. این حالت گاهی در فرایند مدیتیشن پیش می ‌آید اما هدف مدیتیشن این نیست. اگر افکاری به ذهن تان می ‌آید طبیعی است. ذهن ما کارخانه تولید فکر است و ما نمی ‌توانیم با یک کلید ناگهان همه چیز را در ‌آن خاموش کنیم. به جای این کار کافی است توجه خود را متمرکز نگه دارید. و زمانی که ذهن تان شروع به پرسه زدن کرد توجه کردن را به لحظه حال و تنفس هایتان از نو تمرین کنید.

زمانی که فکر یا احساسی به ذهن تان آمد، و حتما پیش خواهد آمد، سعی کنید مدتی با آنها همراه شوید. سپس به شمارش و تمرکز بر تنفس تان باز گردید. ما انسان ‌ها تمایل داریم که با احساساتی مانند درماندگی، خشم، اضطراب و غیره رو به رو نشویم. در مدیتیشن، می توان با همراه شدن با احساسات و افکار که در میان مدیتیشن ظاهر می ‌شود، به پذیرش خود و احساسات مان برسیم.

 

برای شرکت در کلاس مدیتیشین، مانترا و مودرا از قسمت کلاس های آنلاین در وب سایت یاما یوگا اقدام به ثبت نام کنید.

استودیو یاما یوگا اولین استودیو تخصصی یوگا در شرق تهران دارای کادر مجربی از مربیان رسمی فدراسیون با مدارک مربیگری به صورت تخصصی در سبک های مختلف یوگا (آشتانگا، وینیاسافلو، هاتایوگا، یوگا تراپی، آیینگر یوگا و …) به برگزاری ورکشاپ های آموزشی یوگا می پردازد. و برای دوره های حضوری و آنلاین یوگا در سه سطح یوگا مبتدی، یوگا متوسط و یوگا پیشرفته پرتوجو می پذیرد. برای اطلاعات بیشتر با استودیو یاما یوگا تماس بگیرید.

 

شادی نوروزیمشاهده نوشته ها

مدیر و موسس استودیو یاما یوگا سابقه ۱۲ سال مربیگری در رشته های مختلف و ۷ سال تمرین و تدریس در یوگا ! پس از شروع یوگا تمامی رشته ها را کنار گذاشتم.در سبکهای آشتانگا، هاتایوگا و وینیاسا فلو در حال تمرین و تدریس هستم

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *