در یوگای احیاگر یا رستوریتیو یوگا، بیشتر زمان صرف دراز کشیدن و استراحت عضلات می شود. این سبک از یوگا مناسب افرادی است که در طول روز و زندگی روز مره فشار کاری و عضلانی زیادی را متحمل می شوند. برای آشنایی با این سبک این مقاله را بخوانید:
یوگای احیاگر، تمرین های آرام بخش، با تاکید بر ضرباهنگی آهسته و گسترانیدن بدن به واسطه تمرینات کششی انفعالی می باشد. یوگای احیاگر تجربه ای کاملاً متفاوت نسبت به سایر تمرینهای یوگا به شمار می آید. بیشترین تمرکز روی ترمیم مفاصل هست و برای افرادی که زانو درد دارند یا افراد سن بالا خیلی مناسب است.
یوگای احیاگر را می توان شکل لطیف تر و مهربانانه تری از یوگا نامید. این سبک از یوگا اغلب در برگیرنده ابزارهای یوگا چون آجر، متکا، پتو، صندلی و غیره است. متاسفانه، بسیاری از مردم، یوگای احیاگر را خسته کننده یا خیلی کند می پندارند، اما حتی علاقه مندان یوگای قدرتی و اکتیو نیز می توانند از مزایای گنجاندن تمرینات یوگای احیاگر در برنامه ی روزمره معمول خود بهره مند گردند.
استفاده از ابزار در یوگای احیاگر
همان طور که ذکر شد، در یوگای احیاگر، از ابزار برای حمایت از بدن در راستای حفظ وضعیت ها برای مدت زمان طولانی تر استفاده می شود. وضعیت هایی که اغلب شامل آساناهای نشسته یا خوابیده به پشت می باشند، به همراه آجرها، متکاها و پتوها در جهت از میان برداشتن کشیدگی عضلات است. این امر با امکان پذیر نمودن استراحت کل بالاتنه بر روی ابزار، از خم به جلوی ما به طورکامل حمایت می نماید. برای مثال در وضعیت خوابیده (سوپتا بادا کوناسانا) می توان با قرار دادن یک متکا در پشت لگن برای پشتیبانی از ستون فقرات، آن را با یوگای احیاگر منطبق نمود. کف پاها می توانند به ملایمت با استفاده از یک پتوی جمع شده به یکدیگر متصل شوند.
روند پرطرفدار همه گیر در یوگا به سمت و سوی سبک های تمرینی قدرت محور، گرایش دارد. برای نمونه، در حین جلسات تمرینی معمول وینیاسا در سبک آشتانگا یوگا، فرد به سرعت از وضعیتی به وضعیت دیگر وارد می شود که باعث برانگیختن (به هیجان آمدن) و افزایش قدرت و انعطاف پذیری در طول زمان می گردد. این سبک های پر انرژی یوگا بر درگیر شدن ماهیچه ها تمرکز دارند، حال آن که یوگای احیاگر با به کارگیری ابزار برای حمایت از بدن، آسودگی و آرامش را برای ماهیچه ها به ارمغان می آورد. آساناها در یوگای احیاگر به دلخواه بین ۵ تا ۲۰ دقیقه حفظ می گردند.
سبکهای رستوریتیو یوگا و یین یوگا از لحاظ حرکات و طراحی تمرین کلاس خیلی شبیه به هم هستند ، فقط مدت زمان ماندگاری در یین یوگا کمتر است . (بین ۵-۳ دقیقه)
در هر دو سبک تمرینی تاکید بر بودن و حضور داشتن و به جریان انداختن انرژی یین داریم .
بر خلاف سبکهای قدرتی که تلاش برای انجام دادن و به نتیجه رسیدن داریم و انرژی یانگ را فعال می کنیم .
جلسات تمرین یوگای احیاگر، به طور معمول سبک و کم انرژی می باشند، و به همین دلیل، مکمل های فوق العاده ای برای تمرین های فعالانه تر (و همچنین درگیری های روزمره ی زندگی) و نوش داروی شگرفی علیه فشار روانی به حساب می آیند.
چرا به یوگای احیاگر نیاز داریم؟
هفت دلیل اصلی برای اینکه افراد در هر سن و سطح باید به تمرین های یوگای احیاگر بپردازند عبارت است از:
این سبک یوگا انعطاف را افزایش می دهد.
به طور کلی یوگای احیاگر، حفظ وضعیت های بدنی برای حداقل دو دقیقه و عمدتاً حتی بیشتر را مطالبه می کند. با این مدت طولانی تر حفظ هر وضعیت، ماهیچه های گرفته، کش آمده و به آرامی آزاد می شوند. امری که به شما امکان دسترسی عمیق تری به وضعیت ها را اعطا می کند. هرچه بیشتر یک وضعیت را حفظ کنید، به ژرفای بیشتری دست می یابید. به لطف ابزار، یوگای احیاگر با ورود آهسته به هر وضعیت، خطر کشیدگی عضلات را کاهش می دهد.
یوگای احیاگر گرفتگی عضلات را برطرف می کند.
یوگای احیاگر زمینه ساز رهاسازی گرفتگی و انرژی منفی است که غالباً در ماهیچه ها ذخیره می شود. با استفاده از ابزار، ماهیچه ها می توانند با کشش، آرام بگیرند. با رها شدن عضلات، احساس فوق العاده رهایی از تنش به سراغ تان می آید.
ذهن بی قرار را با یوگای احیاگر آرامش می بخشید.
می توان یوگای احیاگر را شکلی از مراقبه به شمار آورد که در وضعیت های مختلفی اجرا می شود. با حفظ وضعیت ها به مدت طولانی تر و استراحت دادن به عضلات، می توانید با تمرکز بر تنفس، یا با تمرکز نکردن بر چیزی، فضایی را برای آرام ساختن ذهن فراهم آورید.
تمرینات یوگای احیاگر بدن را ترمیم می کند.
یوگای احیاگر، دستگاه عصبی پاراسمپاتیک را فعال می کند. این دستگاه بخش غیرارادی دستگاه عصبی می باشد که ضربان قلب، فعالیت روده ای و سایر کارکرد های بدنی را کنترل می نماید. وقتی دستگاه عصبی پاراسمپاتیک به واسطه یوگای احیاگر درگیر می گردد، ضربان قلب تا سطح سلامتی، آهسته شده و اندام های بدن موفق به تنظیم خود به شیوه ای شایسته تر از حالت وجودی معمولاً برآشفته ما می گردند.
سبک یوگای احیاگر شامل ترمیم عاطفی می شود.
با آرام کردن ذهن و ایجاد فضایی پذیرنده، بیداری احساساتی که مدت هاست خفته بودند و روی دادن آزادسازی عاطفی دور از ذهن نیست. ممکن است در صورت روی دادن این موضوع شگفت زده شوید، اما تنها آن را قبول کنید، بگذارید اتفاق بیافتد، و به شما حس تسکینی دست خواهد داد که قبلاً هرگز تجربه نکرده بودید.
دستگاه ایمنی را تقویت می کند.
یوگای احیاگر با آرام ساختن ذهن و بدن، جسم را نیز طراوت بخشیده و دستگاه ایمنی را تقویت می نماید. از آن جا که وضعیت های بدنی در رستوریتیو یوگا به شکل مفرط طاقت فرسا نیستند، این سبک از تمرین برای افراد بیمار یا ضعیف نیز سودمند می باشد.
به شما امکان می دهد که از مزایای کامل مربوط به هر وضعیت بهره مند شوید.
اغلب در جلسات تمرینی یوگای، ما با توجه به سبک یوگا به درجات مختلف از وضعیتی به وضعیت دیگر جا به جا می شویم، و با این که از این امر مزایای مخصوص به خود را کسب می کنیم، همیشه جا برای استفاده از مزیت بیشتری نیز هست. یوگای احیاگر به این خواسته جامه عمل می پوشاند. برای نمونه، وقتی یک وضعیت خم به جلو را برای ۵ دم و باز دم حفظ کنید، آرام زا است، پس فقط تصور کنید اگر آن را برای پنج دقیقه نگاه داریم چه اتفاقی می افتد.
فواید یوگای احیاگر به طور خلاصه:
- خواب بهتر
- بهبود تندرستی
- روحیه بهتر
- کاهش درد
- فشار ملایم
- و…
یوگای احیاگر را نوعی درمان در نظر بگیرید. در زمان کلاس همه چیز دیگر را رها کنید و به تن خود مهر و مواظبتی که استحقاق دارد عطا کنید. بدنی که تمامی روز برای شما عرق می ریزد و کار می کند را با یوگای احیاگر پاداش دهید. هنگامی که بدن به حالت تن آرامی وارد می شود، ذهن نیز می تواند با رهایی بدن و ذهن از تنش یا گرفتگی، آگاهانه به استراحت بپردازد.
استودیو یاما یوگا اولین استودیو تخصصی یوگا در شرق تهران دارای کادر مجربی از مربیان رسمی فدراسیون با مدارک مربیگری به صورت تخصصی در سبک های مختلف یوگا (آشتانگا، وینیاسافلو، هاتایوگا، یوگا تراپی، آیینگر یوگا و …) به برگزاری ورکشاپ های آموزشی یوگا می پردازد. و برای دوره های حضوری و آنلاین یوگا در سه سطح یوگا مبتدی، یوگا متوسط و یوگا پیشرفته پرتوجو می پذیرد. برای اطلاعات بیشتر با استودیو یاما یوگا تماس بگیرید.
1 نظر