نادی شودانا یک تمرین تنفسی خیلی قدرتمند می باشد که فواید زیادی دارد. در برخی از منابع و کتب یوگا این تنفس به نام تنفس پالایش اعصاب نیز نامیده شده است. برای آشنایی با این تنفس مقاله یاما یوگا را بخوانید:

«نادی» یک واژه سانسکریت به معنای «کانال» یا «جریان» است. و “شودان” به معنی پاک کردن، خالص کردن و شستن است. بنابراین هدف اصلی نادی شودانا این اس که کانال های سطحی سیستم بدن و ذهن را پاکسازی کند. علاوه بر پاکسازی، یین و یانگ (جنبه های زنانه و مردانه) را در ما متعادل می کند.

همان طور که می دانید، نادی ها کانال هایی هستند که انرژی از آن ها عبور می کند. در بدن ۷۲۰۰۰ نادی وجود دارد که سه نادی آیدا، پینگالا و سوشومنا از نادی های اصلی بدن هستند. و با انجام این تنفس پاک کردن سیستم عصبی و دستگاه تنفس همچنین کانال های انرژی مد نظر است.

 

روش تمرین تنفس نادی شودانا

بهترین زمان برای تمرین نادی شودانا اول صبح می باشد. در یکی از وضعیت های نشسته قرار بگیرید. به طوری که ستون مهره ها از اولین پایه تا مهره های گردن در یک خط عمود بر زمین قرار داشته باشند. چشم ها بسته باشند تا ذهن به دنبال محسوسات خارجی پراکنده نگردد. دست راست را یا به شکل ویشنو مودرا در آورید (انگشت اشاره و انگشت وسط را به داخل کف دست خم کنید و مابقی انگشتان را آزاد نگهدارید،  همچنین می توانید انگشت اشاره و انگشت وسط را بر روی پیشانی بین دو ابرو بگذارید.)

سر انگشت شست را در فرو رفتگی بین پره و تیغه بینی راست قرار دهید و انگشت کوچک و انگشت انگشتری را در سمت مقابل یعنی تیغه و پره بینی چپ بگذارید.

با استفاده از انگشت شست دست راست، سوراخ راست بینی تان را ببندید. نفس تان را آرام بیرون بدهید. این کار را با دهان بسته، از طریق سوراخ سمت چپ بینی انجام دهید؛ اما کامل نه. یک مکث خیلی کوتاه داشته باشید.

همینطور که سوراخ راست بینی را گرفتید، از طریق سوراخ چپ آرام و عمیق نفس بکشید. بهتر است که تنفس شکمی انجام دهید.

حالا با استفاده از انگشت حلقه و کوچک، سوراخ چپ بینی تان را ببندید و همزمان سوراخ راست بینی را آزاد کنید. از طریق سوراخ راست بینی بازدم کنید.

سوراخ چپ را بسته نگه دارید، و از طریق سوراخ راست بینی نفس بکشید. یک مکث خیلی کوتاه داشته باشید. حالا دوباره، با استفاده از انگشت شست سوراخ راست بینی را ببندید و سوراخ چپ بینی را آزاد کنید. از طریق سوراخ چپ بینی بازدم کنید.

این یک دور «نادی شودانا پرانایاما» محسوب می شود. در ابتدا ممکن است طول دم و بازدم یکسان نباشد، اما با صبر و حوصله و تمرین حتماً یکسان خواهد شد. تنفس را سه تا پنج دور انجام داده و سپس دست ها را رها کرده و به صورت عادی تنفس کنید. اگر روزی این تنفس را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تمرین کنید، تاثیرات خیلی عمیق تری از آن خواهید دید.

 

فواید نادی شودانا

  • سبب جذب اکسیژن بالایی می شود و حجم تنفسی ریه ها را افزایش می دهد.
  • موجب کاهش تعداد ضربان قلب می شود. و استرس و اضطراب را کاهش می دهد.
  • سیستم عصبی و سیستم لنفاوی را آرام می کند و سبب تقویت آن می شود.
  • به تعادل هورمون ها کمک می کند.
  • موجب متعادل کردن فشار خون می گردد.
  • کانال‌ های تنفسی (نادی ها)  را پاکسازی می کند.
  • حساسیت ‌های تنفسی که باعث تب یونجه، عطسه، یا خس خس سینه می شود را آرام می کند.
  • انرژی های مردانه و زنانه را متعادل می کند. و کل سیستم بدن را هماهنگ می کند.
  • ذهن و روان را شفاف و هوشیار می کند. و موجب آرامش ذهن، جسم و روح را موجب می شود.
  • توانایی تمرکز را خیلی افزایش می دهد. و ایجاد ثبات ذهنی می کند.
  • به هماهنگ کردن دو نیمکره مغز کمک می کند.

 

احتیاط ها و نکات در این تنفس

  • این تمرین را باید با احتیاط کامل و در ابتدا تحت نظر یک مربی با تجربه انجام دهید.
  • در صورت ایجاد ناراحتی در دم یا بازدم، بلافاصله تمرین را قطع کنید.
  • هنگام تنفس تحت هیچ شرایطی تحت فشار نباشید.
  • حین انجام تمرین، تنفس آرام و آهسته باشد.
  • این تنفس را پس از انجام تمرینات بدنی و در هوای پاک و آزاد انجام دهید.
  • بهتر است در حین انجام این تنفس توجه خود را به ناحیه پیشانی، بین دو ابرو (آجنا چاکرا) معطوف نمایید.

 

استودیو یاما یوگا اولین استودیو تخصصی یوگا در شرق تهران دارای کادر مجربی از مربیان رسمی فدراسیون با مدارک مربیگری به صورت تخصصی در سبک های مختلف یوگا (آشتانگا، وینیاسافلو، هاتایوگا، یوگا تراپی، آیینگر یوگا و …) به برگزاری ورکشاپ های آموزشی یوگا می پردازد. و برای دوره های حضوری و آنلاین یوگا در سه سطح یوگا مبتدی، یوگا متوسط و یوگا پیشرفته پرتوجو می پذیرد. برای اطلاعات بیشتر با استودیو یاما یوگا تماس بگیرید.

 

شادی نوروزیمشاهده نوشته ها

مدیر و موسس استودیو یاما یوگا سابقه ۱۲ سال مربیگری در رشته های مختلف و ۷ سال تمرین و تدریس در یوگا ! پس از شروع یوگا تمامی رشته ها را کنار گذاشتم.در سبکهای آشتانگا، هاتایوگا و وینیاسا فلو در حال تمرین و تدریس هستم

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *